WIKI ExitShop – Blokace návštěvníků

Poslední páté tlačítko “Blokace návštěvníků” si nepochybně oblíbíte. Můžete skrz něj totiž efektivně potírat zákazníky “trolly”, kteří na vašich e-shopech vytvářejí objednávky, zaplavují systém požadavky a naoko vyprazdňují sklad, načež nic nezaplatí a třeba i přestanou komunikovat. V důsledku se pak může stát, že někdo, kdo by si u vás skutečně něco chtěl koupit, uvidí u produktu “0 skladem”, protože produkty vykoupil a v systému zarezervoval troll, který je ve skutečnosti nikdy nekoupí. 

Tento systém obsahuje dva stupně blokace. Ten první (blokace) je velmi chytrý v tom, že z emailových či IP adres, které do něj přidáte, bude i nadále možné provádět objednávky, takže zmíněný troll nepozná, že je na vaší černé listině. Veškeré jeho objednávky ale nebudou v systému odečítat objednané zboží + je ExitShop uvede Objednávkách do vámi předem definovaného stavu, abyste o nich měli přehled a mohli je kontrolovat. Druhý se nazývá ULTRA blokace a kompletně zamezí přidaným emailům/IP adresám ve vytváření jakýchkoliv objednávek na všech vašich e-shopech.

Všem blokovaným lidem lze navíc nastavit maximální finanční limit objednávky a tím jim dále zamezit ve vytváření nesmyslně velkých objednávek a systémovém vyprazdňování vašich skladů.

Já to řeším tak, že mám pro objednávky všech blokovaných nastavené v ExitShop storno. Po vytvoření objednávky nedostanou mail, produkty nejsou odečteny ze skladů a v Objednávkách ji rovnou vidím jako stornovanou, takže vím, že ji mohu rovnou ignorovat. ULTRA blokaci jsem zatím nikdy použít nemusel.